Quasi Mandazi

Quasi Mandazi

Hoii!
Wij zijn Amber Sijmons, Nina Vens, Ferhan Balci en Dagmar de Vré. Wij zitten op het Calandlyceum en zullen voor een schoolproject naar Oeganda gaan.
Wij hebben een opdracht gekregen van een Nederlandse stichting die in Oeganda zit, Bake for life. Dit is een bakkerij waar gehandicapten, wezen en andere mensen worden opgeleid tot bakker om een eerlijk bestaan te krijgen. In deze bakkerij is er een probleem met de winst van het populairste broodje in Oeganda, de mandazi. Dit is een broodje dat wordt gefrituurd en hierbij veel vet opneemt. Vet is enorm duur in Oeganda en dit broodje bevat 10% vet. Wij zullen onderzoek doen en experimenteren naar de vetopname. En zullen de vetopname gaan terugbrengen naar 6% per broodje zonder dat de smaak van het broodje beïnvloed wordt. Zo wordt de omzet in de bakkerij beter en kan Bake for life blijven voortbestaan.

Nu zijn er 6 leerlingen in Oeganda die met ons mee werken aan dit project. Deze Oegandezen komen samen met 6 leerlingen uit Gambia in december naar Nederland toe en zullen bij ons verblijven. Van 13-24 februari zullen wij met 2 begeleiders naar Oeganda afreizen om daar onze opdracht te realiseren in de stad Jinja.

Echter is er natuurlijk wel wat geld nodig om dit project te kunnen realiseren, de vliegtickets beide kanten op, verblijf, eten, benodigdheden voor de experimenten en de realisatie van het idee, en we willen graag wat mensen in Oeganda helpen door wat dingen mee te nemen als tandenborstels, shampoo etc.

Daarvoor vragen we uw hulp! Zou u ons willen helpen door een kleine bijdrage te leveren aan dit project? Wij zouden het enorm waarderen. Alvast bedankt.
Groetjes,

Amber, Nina, Ferhan en Dagmar

(Als u een bijdrage heeft geleverd en het u leuk lijkt om op de hoogte te worden gehouden als wij in Oeganda zijn, dan kunt u uw telefoonnummer naar het volgende e-mail adres sturen: Meesterproef2018.2019@outlook.com wij zullen u dan tijdens onze reis in februari elke dag een update geven over hoe wij het project daar realiseren.)
Sorteer op:
Toon: