Betty Buijtels

Betty Buijtels

Wij van Dutch Cell Dogs houden van honden en van mensen. Ook als ze een tijdje buiten de samenleving staan. Iedere hond en ieder mens verdient een tweede kans. Daarom brengen wij sinds 2007 mens en dier samen. Omdat we wéten dat ze elkaar kunnen helpen en van elkaar kunnen leren.

Het idee is simpel: Een gevangene traint een lastige hond tot fijne gezinshond en traint in wezen zichzelf. Acht weken lang werkt de gedetineerde met een moeilijk plaatsbare asielhond onder begeleiding van onze instructeurs. Het resultaat is groot: De honden veranderen in stabiele gezinshonden en zijn veel beter plaatsbaar. En dat niet alleen: deze methode heeft ook effect op ‘hun tijdelijke bazen’. De gedetineerden ontwikkelen betere communicatieve en sociale vaardigheden en we zien een positief effect op hun welbevinden, hun zelfbeeld en hun vertrouwen in de omgeving. Niet voor niets roept iedereen met wie we gewerkt hebben: “Hier gebeurt iets heel unieks!”

Dutch Cell Dogs is een initiatief van Marlies de Bats en Betty Buijtels en in 2012 omgedoopt tot een stichting. We zijn hard gegroeid: we werken inmiddels met een team van 9 instructeurs in 14 instellingen verspreid door het land
Sorteer op:
Toon: