zorboerderij De Groote Fliert

zorboerderij De Groote Fliert

In de laatste week van de zomervakantie hebben de kinderen die normaal op de dagbesteding komen altijd veel stress. Dit zijn kinderen met een vorm van Autisme, verstandelijke beperking of ADHD. Ouders ervaren deze laatste week als heel zwaar. Deze kinderen kunnen vaak niet met ouders mee op vakantie, ze zien het niet zitten. Daarom willen wij deze kinderen wel een vakantie bieden. Een vakantie die past bij de behoeften van ieder uniek kind. Een programma op maat, omdat ieder kind baat heeft bij duidelijke structuur. We willen bereiken dat deze kinderen meer zelfvertrouwen krijgen en de groepsrelatie nog meer wordt verbeterd, doordat we een aantal dagen achter elkaar met elkaar optrekken en we de kinderen kunnen laten zien dat ze er toe doen, doordat ze bij ons wel mee kunnen doen met sport en spel en ze de hele week in de buitenlucht zijn.
We willen het kamp in de buitenlucht organiseren, slapen in tenten en buiten eten. Hier is veel voor nodig om dat voor vijftien kinderen te organiseren. Eerst vragen we de ouders/verzorgers hun kinderen aan te melden. Aan de hand van het thema, dit keer een sportief kamp, bedenken we allerlei activiteiten. Daarna maken we de activiteiten en programma’s voor ieder kind op maat. Ook zorgen we voor voldoende begeleiders, veelal vrijwilligers, die wel ervaring hebben met deze groep kinderen. We willen hen in kleine groepjes begeleiden. Een paar weken van te voren maken we al een klein deel van het programma bekend, omdat deze kinderen alles goed van te voren moeten weten wat ze kunnen verwachten.
Tijdens de kampweek zorgen we ervoor dat ze de eerste dag kunnen wennen en hun eigen tent kunnen gaan opzetten. We zetten nergens druk op, we vinden het belangrijk dat ze zich vertrouwd gaan voelen. Ook herhalen we veel wat we gaan doen. De tweede dag staat in het teken van sport/spelactiviteiten. We willen een keer gaan zwemmen met de groep en in het weiland worden verschillende parcoursen uitgezet. De derde dag willen we gaan varen en in de middag verschillende spel activiteiten in het bos gaan doen. De vierde dag is de laatste dag. ’s Ochtends willen we een zeepbaan en allerlei waterspellen en sportieve activiteiten gaan doen. ’s Middags als afsluiting een barbecue. Dit alles op maat en in kleine groepjes. Er is aandacht voor het individuele kind.
Sorteer op:
Toon: